bebelan opah zihah

Thursday, October 6, 2011

kalau perempuan jatuh cinta

hari ni aku nak cerita pasal pengalaman aku jatuh cinta..(ada ke orang yang nak baca blog aku ni..damn it)..pengalaman jatuh cinta berbeza bagi setiap orang..macam aku..berbeza gila..dan bila aku putus cinta a.k.a sakit hati,pasti kawan-kawan aku akan cakap 'relax lah kawan..aku faham perasaan kau..'tapi sebenarnya aku tahu kau tak kan pernah nak faham perasaan aku..kau cakap tu hanya setakat untuk menenangkan hati aku..ok..tutup cerita..sebenarnya bukan nie yang aku nak cerita..

aku just nak berkongsi cerita pasal tanda-tanda kalau aku dah jatuh hati..

*aku akan sakitkan hati dia..
contoh :
  aku : wei,kau sal cari gaduh dengan aku lak ni??
  dia  : eh kau,kau yang cari pasal dengan aku dulu..

*kalau kat depan dia,aku buat-buat macam tak hiraukan si dia..padahal kalau kat belakang dia..aku lah orang yang paling nak amik tahu pasal dia..
contoh :
  aku : malas den nak amik tahu pasal kau deh...buak apa..wasting my time (speaking omputih)


pinpinpin : aku mengaku sekarang aku tengah jatuh cinta..

cari nak lariskan mv lagu..

tajuk entry fuhh..handal ..korang mesti rasa sangat terangsang sekarang ni kan..yolah tajuk entry dah lah panas..mesti korang pikir benda yang tak elok kan..hohoho~~ok..stop..


tadi aku tengok MELODI..tetipa aku terdengar ada cerita hot pasal gambit..korang tahu tak siapa gambit tu..search sendiri kat google..haha..ada video kontroversi pasal satu video pasal sorang penyanyi yang sungguh tak tahu nak segan..aku tak tahu kalau penyanyi tu orang malaysia,indonesia atau singapore..nya ha video klip tu..

prs..fungsinya...damn it,,

hari ni den nak cerita pasal semalam.. korang tahu tak den pergi mana..pi melaka ngan budak prs..korang tahu tak prs tu apa..prs tu pebimbing rakan sebaya..jawatan tu sama level dengan pengawas..ok..dah stop..sekarang ni aku nak cerita pasal kejadian yang sungguh mengdebarkan..semalam bertolah pukul 7.30 kot..tah..aku tak tengok jam time tu..korang nak tahu tak apa yang terjadi..mesti lah nak kan..wahh..*cam ada orang nak baca blog aku ni..damn..*hamper terjatuh kat tengah jalan..habis berterabur..driver bas tu tutup bonet tak betull..segan sioottt..terjatuh kat tengah jalan tu..kau tahu tak..nya ha da gambar..

aku tolong tengok je ngan budak-budak ni..sogan lak aii..

ok..tutup cerita..time nak pi MMU..*multimedia universiti kat melaka..kita orang tak de lah bising sangat..yelah..po tak eh..syok tengok kl gangster..aku dengan kawan-kwan aku duduk kat belakang sekali..memekak..ok..tu yo den nak citer..eh ada lagi..ni ada gambar kami kat MMU..





lepas pi MMU..kita orang pergi MYDIN..ada masa kejap..po lagi..ingatkan nak main bowling pi masa tak cukup..40 minit je doh..kita orang gi karaoke je..haha..syiookkk doh..
time ni aku melepaskan sakit hati aku kat si dia tima nyanyi..bising..wahh..ada gambar lagi..




lepas gi MYDIN..kita orang pergi king's hotel..dalam perjalanan nak pi king's hotel..time kat dalam bas ada lak sorang mamat ni cari gaduh dengan aku..untuk pengetahuan korang semua..aku memang setiap kali jumpa dengan dia,pastikan akan tercetusnya perang..wahh...tak de lah..gaduh bese-bese je..gaduh pastu baik balik..kawan kan..haha..*yolah tu..syera..aisyah A dan B,ain,sheryl dah takut..po tak eh..muka aku ngan dia serius gila..aku tatap mata dia..dia tatap mata aku..haha..time gaduh aku ada bahan dia..sian..jerawat..haha

makan di hotel king..boleh tahan lah..not bad..lepas makan karaoke sekali lagi..

pinpinpin:kenangan yang tak boleh dilupakan..

kenapa perempuan suka lelaki comel..

-sebab kegemukan..

-frust dengan gambar i/c yang buruk bebeno...

-tension dengan masalah kat rumah..

-kebuluran yang melanda diri..

-selalu kena marah dengan cikgu LK..

-gaduh dengan pak we..

- saja nak menggedik supaya kita percayakan bahawa si perempuan tu mempunyai taste yang tinggi..atau bahasa budiman eh..cerewet..

-berak tak lawas..

-time berak,cicak mengintai..(wow,geli-geli)

aku rasa tu lah faktor-faktor nye kot..kot ada lagi,aku akan update..

goodbye..


pinpinpin : aku tak suka pun lelaki comel..

Sunday, September 11, 2011

first entry..

dengan blog yang baru dibuat ni,aku akan cuba buat blog ni lebih happy dan sempoi berbanding blog den yang dulu-dulu..kalau blog yang dulu,aku lebih suka berjiwang dan suka mengutuk orang..ok..sebelum aku meneruskan apo yang nak den koba kan selepas ni,readers haruslah mengetahui serba sedikit tentang aku..ok..(aku bebel ni cam lah ada orang yang nak baa blog ni..ok...perasaan rendah diri sudah muncul kat dalam diri aku..)

*nama sebenar den : nur nazihah bt nani dzulhizam..ye kau pandang betul-betul nama ayah aku...ye aku tahu nama eh cam pelik sikit..ramai orang yang kata..nama ayah aku memang cam perempuan,tapi ayah aku lelaki sejati tahu..kalau tak cam mana boleh terhasilnya aku..

*umur den baru yang 16 tahun..ye aku sudah merdeka dalam bahasa budiman nya,dah matang lah..

*suka membahasakan diri sebagai 'den' di dalam perbualan formal dan di sebaliknya..tapi kalau dengan mak bapak den,tak do lah membahasakan diri macam tu..memang nak kena campak dalam gaung lah kan.

*suka tidur kat dalam kelas agama..ye time tu lah setan jahanam tu tengah menyanyi kat telinga aku..siap nyanyi lagu bangang face band..

*sikap yang paling menonjol sekali ialah suka cari gaduh dengan masyarakat umum..haha..adakah itu normal..

*makanan yang paling disukai oleh den ialah burger mcD..

*nama panggilan : opah,president,jiha,zihah,anak nani,ketot dan si gagap..si gagap tu nama panggilan time dolu-dolu yo..


..po pandang-pandang